Antreprenoriat social pe Drumul Verde

Scopul proiectului:

de a crea o intreprindere socială ca model demonstrativ al unui mecanism socio-economic ce lucrează în beneficiul comunităţii locale, conservării patrimoniului natural şi cultural şi dezvoltării economice a judeţului Maramureş.

Abordarea proiectului:

  • Consolidarea ofertei turistice a drumului verde „Drumul Moştenirii Maramureşene” prin dezvoltarea de pachete tematice adaptate diferitelor grupuri tinta.
  • Promovarea ofertei turistice consolidate prin marketing direct, mijloace electronice si participarea la targuri.
  • Diversificarea surselor de finanţare ale asociatiei EcoLogic prin includerea unor activitati generatoare de venit bazate pe ecoturism in zona drumului verde.

Rezultate obţinute:

  • Întreprinderea socială, organizată ca și activitate economică în cadrul organizaţiei, oferă servicii de organizare a timpului petrecut în Maramureș pentru turiști, parte din profitul realizat fiind orientat către activităţile de conservare desfașurate de organizație – Asociaţia EcoLogic fiind custode al sitului Natura 2000 Gutâi-Creasta Cocoșului.
  • Oferta turistică realizată: excursii tematice de o zi – vizite ghidate în ariile protejate, o zi la meșteri și cultura lemnului/patrimoniul construit, sejur interactiv și experiențe pentru curajoși – cățărare și parapantă.
  • 21 pensiuni din zona rurală, 5 meșteri locali, 5 ghizi locali și custozii celor 7 arii naturale protejate colaborează sub umbrella intreprinderii sociale, beneficiiind de promovare și o piață mai largă pentru serviciile oferite.

Publicații:

– materiale de promovare a pachetelor turistice
– pagina web

Proiect finanţat de: Programul Green Entrepreneurship, iniţiativă comună a Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat.

LogoRAF      FP

Informaţiile prezentate exprimă exclusiv opinia autorului, Fundaţia pentru Parteneriat şi Romanian- American Foundation nu pot fi făcuţi în nici un fel răspunzători de modul în care aceste informații sunt utilizate.

Perioada de implementare: Aprilie 2012 – Martie 2014