Valorificarea potențialului turistic al ariilor naturale protejate din destinația Eco Maramureș

Scopul proiectului:  promovarea și accesibilizarea ariilor naturale protejate din destinația Eco Maramureș pentru creșterea nivelului de acceptare a acestora în randul comunităților locale.

Abordarea proiectului:

  • Creșterea valorificării potențialului turistic al ariilor naturale protejate din destinația Eco Maramureș prin recondiționarea a 6 trasee de drumeție și 3 traseele de biciclete care le accesează și disponibilizarea de informații complete legate de ariile naturale protejate prin hărți turistice de calitate și campanii media.
  • Creșterea conștientizării rolului și importanței ariilor naturale protejate din destinația Eco Maramureș în rândul principalilor actori implicați în dezvoltarea turistică a zonei prin organizarea unui eveniment outdoor cu implicarea localnicilor.

Rezultatele proiectului:

  • au fost recondiționate 5 trasee de drumeție și 6 traseele de biciclete care accesează ariile naturale protejate din destinația Eco Maramureș, totalizând 117 km
  • track-urile traseelor de drumeție au fost puse la dispoziția turiștilor pe website-ul destinației www.ecomaramures.com pe paginile ariilor naturale protejate
  • au fost realizate 3 seturi de hărți turistice de buzunar cu ariile naturale din destinație grupate în 3 zone de referință
  • a fost organizat un eveniment de promovare online și au fost trimise 100 de scrisori însoțite de hărți către persoane cheie implicate în dezvoltarea turistică din destinație
  • au fost efectuate 7 campanii de promovare al ariilor naturale protejate pe Facebook și Instagram.
  • rețeaua locală de ecoturism, care totalizează 30 de membri – pensiuni, centre de informare turistică, mici restaurante tradiționale – a devenit partener în promovare, prin distribuirea de informații despre ariile naturale protejate și hărți, către clientela proprie.

Publicații:

Harta turistică – Ceasta Cocoșului, Lacul Morărenilor, Tăurile Chendroaiei

Harta turistică – Iezerul Mare, Cheile Tătarului

Harta ruristică – Pădurea Crăiască, Tăurile de la Hoteni

Perioada de implementare:  01 iunie 2021 – 15 octombrie 2021

Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi – componenta Arii Naturale Protejate.

     logo_fpc-ro                  logo_mol            

Conținutul acestui material exprimă exclusiv opinia autorului, Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu pot fi făcuţi în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informaţiile cuprinse în acesta.