Recondiționarea infrastructurii de vizitare pe poteca care urcă la Creasta Cocoșului

Septembrie, 2014

Prima acțiune în teren a vizat reconstrucția balustradei pe poteca ce accesează rezervația Cresta Cocoșului. Este o masură de siguranță pentru vizitatorii cu vârstă înaintată și copii care urcă la formațiunea de stâncă cu statut de monument al naturii, emblema destinației de ecoturism.

 

Rezervația Creasta Cocoșului, este una din cele mai vizitate rezervații din Maramureș. În perioada de vârf, sunt în medie peste 300 de turiști pe săptămână (Mai – Octombrie), în condiția în care accesul se face doar pe jos, pe poteci marcate.
Poteca amenajată are însă un rol al ei în protejarea vegetației de litieră a pădurii de protecție așezată pe un sol sheletic și stâncos. Ea ghidează fluxul de vizitatori, oferind totodată informații educative cu privire la rolul și importanța acestei păduri.

Legat de această arie protejată, urmează să fie făcută recondiționarea traseului de acces din Breb prin refacerea marcajelor, amplasarea de indicatoare – marcaj pe stâlpi în zonele fără vegetație forestieră, urmărind îmbunătăţirea facilităţilor de acces și interpretare în ariile protejate și optimizarea experienţei de vizitare pe teritoriul destinaţiei.

 

 

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi  www.eeagrants.org
Pentru informaţii oficiale despre Fondul ONG în România, accesați  www.fondong.fdsc.ro
Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

EEA Grants     fondong_logo    fdsc_LS3E    FP